Route 19 Tussen de Bossen van oudjaar naar een coronavrij 2021-(11 km)

Route 19 Tussen de Bossen van oudjaar naar een coronavrij 2021 is een wandeling die uitgepijld is door wandelclub "De Drevestappers" uit Zonnebeke. Wij hebben de 11 km gewandeld, een heel mooi parcours maar door de vele regen veel slijk. Maar daar kan de club niets aan doen!!!
Wij hebben onze wagen niet bij de start geparkeerd, wegens te weinig plaats, we hebben een plaats gevonden aan de ingang van het bos op de Vijfwegenstraat waar ons parcours langs kwam.
Proficiat aan "De Drevestappers"!!!

Provinciedomein Gasthuisbossen: het domein "de Gasthuisbossen" bestaat uit 7 verspreid liggende bossen, samen 230 ha groot: Groenenbos (97 ha), Zandvoordebos (15 ha), Zwarte Leen (16 ha), Papenelst of 12 gemeten (15 ha), Landgoed Godtschalck (33 ha), Hogebos (33 ha) en de Huikerbossen (15ha).
De "Gasthuisbossen" ontstonden reeds tijdens de 13de eeuw als schenkingen aan de Ieperse Gasthuizen, Godshuizen en Hospitalen. Ze zijn grotendeels eigendom van het Ieperse O.C.M.W., sinds 1996 zijn ze door de provincie in erfpacht genomen.
De 7 bosgebieden liggen op de bescheiden heuvelrug ten zuidoosten van Ieper, de zogenaamde Ieperboog. Deze heuvelkom werd tijdens de Eerste Wereldoorlog berucht als de "Ypres Salient", waar zich 4 jaar lang de Frontoorlog heeft afgespeeld.
De hele streek en alle bosgebieden werden volledig vernietigd. De "Gasthuisbossen" werden na de vernietigingen terug gepland met naald- en loofbossen. Door inspanningen van zowel het Vlaamse Gewest (Agentschap voor natuur en bos) als de provincie konden de bossen recent worden uitgebreid met ongeveer 30 ha.
Daardoor worden de verspreide bossen recreatief en ecologisch beter met elkaar verbonden.













































Hier is de start




 

Reacties

stefaan zei…
slijk slijk slijk
maar een prachtig parcour
was wel zeer zwaar om te wandelen
was lang geleden dat we zo hebben afgezien

Populaire posts van deze blog

Polygon Wood wandelroute 7 km

Wandeling in Ingelmunster 9 km

Het Zannekin wandelpad in Lampernisse